Sobre mi

Granollerina del 95 i melòmana lletraferida. Vaig cursar el Grau en Estudis Literaris perquè m’agradava estar envoltada de llibres, i va ser allà, finalment, on vaig entendre que es pot llegir de moltes maneres. Més tard, vaig estudiar el Màster de Música com a Art Interdisciplinari perquè, si alguna cosa tenia clara, era que el meu lloc es trobava entre les notes i les paraules. Totes les investigacions que he realitzat durant aquest temps han estat dirigides a entendre les diferents relacions que mantenen aquestes dues disciplines artístiques.

He fet pràctiques al Teatre Nacional de Catalunya i he col·laborat en diferents projectes audiovisuals. He treballat en l’administració i gestió de formacions musicals a la Societat Coral Amics de la Unió del 2016 al 2021, he format part de l’equip de la revista digital Barcelona Clàssica i Núvol des del 2018 fins el 2020, i he publicat el llibre d’entrevistes “Un espai al pentagrama” (FICTA, 2021).

Actualment, exerceixo de periodista cultural i crítica musical a Núvol, el digital de cultura, on coordino la secció de música clàssica, “Castafiore”. També col·laboro a la tertúlia de Catalunya Música “Músiques Empoderades”, escric i presento el programa de la Xarxa de Televisions Locals “Notes al Marge” i entrevisto compositors de clàssica contemporània al podcast “Un espai al pentagrama” (FICTA i Ràdio Granollers). Finalment, també treballo en la redacció de continguts i notes de premsa per a diferents entitats culturals.

Aquesta pàgina web és un recull dels projectes i activitats que duc a terme com a periodista cultural i crítica musical. Hi trobareu resumides les feines que faig, però també totes les que puc fer; els projectes que m’ocupen i els serveis que ofereixo. Si llegiu aquestes línies encuriosits, espero acompanyar-vos en la lectura; si esteu buscant una redactora, espero convèncer-vos amb la paraula.

Alba Nogueras Jané ©Laia Nogueras Alonso