Sobre la feina que faig

Castafiore

La secció de música clàssica de Núvol

Núvol, el digital de cultura, és un diari digital cultural editat per Bernat Puigtobella i creat el 2012. La voluntat del mitjà és esdevenir una finestra de reflexió al voltant dels diferents nínxols temàtics culturals que normalment no tenen cabuda als mitjans de comunicació generalistes. Un altre dels seus objectius és donar visibilitat a l’opinió dels joves periodistes i creadors culturals.

Des del 2021, soc la cap de la secció que s’ocupa de la música clàssica –titulada Castafiore–, agafant el relleu d’Aina Vega. Cada dilluns publiquem un butlletí que resumeix els articles de la setmana; una feina que duem a terme juntament amb Berta Coll i Pau Requena, així com amb tot un estol de col·laboradors que el fan possible.

La meva firma a Núvol.

L’horabaixa amb Carles Pachón.
La meva firma a Núvol.
Festa Núvol 2023.

Músiques Empoderades

La tertúlia de Catalunya Música

“Músiques empoderades” és un programa de Catalunya Música presentat per Rosa Maria Bartroli, que neix per repensar la música clàssica en format de tertúlia. Cada diumenge, juntament amb Mar Medinyà, Marina Sala i Imma Trepat, donem la nostra visió sobre diferents temes al voltant de la música clàssica.

Ens preguntem si la clàssica té futur, ens demanem el motiu de la falta de públic i qüestionem el repertori canònic, parlem sobre la precarietat al sector, sobre la falta de programació de compositores i sobre la por, els abusos i les males praxis. Ens trobareu cada diumenge de 14.00h a 14.30 h.

La pàgina web de Músiques Empoderades.

Fent tertúlia.
Final de temporada.
Fent tertúlia.

Un espai al pentagrama

El podcast sobre nova creació de FICTA edicions

Crear un espai temporal i físic amb persones que omplen, justament, espais (al pentagrama) amb música. Conversar amb profunditat i tranquil·litat amb els creadors de casa nostra, conèixer què s’amaga darrere les seves obres i entendre millor les seves idees artístiques. A partir d’aquesta premissa, va néixer primer un llibre d’entrevistes (2021), després un podcast sobre el llibre (2021-2022) i, finalment, un programa d’entrevistes a compositors (2022-2023) acollit per Ràdio Granollers.

Al llarg de dues temporades de converses, hem repassat la trajectòria i les obres de trenta-cinc compositors de clàssica contemporània que ens han fet repensar allò que entenem per música, i conseqüentment per art. Tots els capítols estan disponible a les plataformes de distribució més habituals. És un podcast becat per l’Institut Català d’Empreses Culturals i publicat per l’editorial FICTA.

La pàgina web dels podcasts de FICTA.

Amb Bernat Vivancos.
Final de temporada.
Ràdio Granollers.

Notes al Marge

El programa de divulgació de música clàssica de la Xarxa de Televisions Locals

“Notes al Marge” és una sèrie de vídeos divulgatius, creats conjuntament amb VOTV i publicats per la Xarxa de Televisions Locals, que tenen l’objectiu de donar a conèixer tot el que s’amaga darrere els concerts de música clàssica del Teatre Auditori de Granollers.

Juntament amb l’Oriol Padró i l’Enric Vilageliu expliquem els detalls de les obres que s’interpretaran al llarg de la temporada a l’equipament per tal de perdre la por a aquest tipus de música i trencar-ne els prejudicis que pugui suscitar.

Trobareu alguns dels programes a la plataforma La Xarxa+.

Presentant “Notes al Marge”.
Gravació de “Notes al Marge”.
Gravació de “Notes al Marge”.